HomeNFT AcademyWat is VeVe en wat kun je ermee?

Wat is VeVe en wat kun je ermee?

Heb jij al van VeVe gehoord of weet je niet precies wat het is? Dit is momenteel echt hot and happening, de hoogste tijd dus dat wij jou er wat meer over vertellen. Heb jij al wat basiskennis en zoek jij liever gericht, scroll dan direct naar een van de volgende onderwerpen:

VeVe – wat is dit precies?

VeVe is een Android & iOS app die is uitgebracht door ECOMI (een tech bedrijf uit Singapore wat al sinds 2017 bestaat maar pas echt bekend is geworden rond december 2020, rondom de lancering van het VeVe platform) en biedt een marktplaats voor gelicenseerde digitale collectibles. De app is het eerste platform dat NFT’s aanbiedt van merken als Marvel, DC, Disney, Star Wars en Pixar.

Tevens publiceerden we over een nieuw platform waar artiesten op het gebied van kunst, muziek en fotografie hun werk gemakkelijk als NFT kunnen aanbieden.

VeVe is HOT, houd het dan ook goed in de gaten

De marketplace van VeVe geeft jou de optie om NFT’s te kopen, verkopen en te verhandelen, vergelijkbaar met andere marketplaces. Momenteel kun je echter de NFT’s niet inwisselen voor Euro’s, aangezien je betaalt met Gems.

Hoe betaal je op VeVe?

Nu we een beter idee hebben van wat VeVe is, kunnen we kijken naar hoe je kunt kopen en verkopen binnen dit platform. Indien jij wilt kopen of verkopen binnen VeVe handel je dus met Gems, zoals we hierboven al lazen. Dit betaalmiddel heeft dezelfde waarde als de USD. 1 Gem is dus gelijk aan 1 USD. Hieronder leggen wij je uit hoe je aan Gems kunt komen.

Betalen binnen VeVe

Binnen jouw app ga je naar profiel, waar je je portemonnee selecteert en ‘get more gems’ aanklikt. Hier kun je Gems aankopen met een credit card, PayPay of iDeal. Momenteel (december 2021) kun je de Gems nog niet inruilen voor zogenaamde fiat (Fiat geld is een valuta die een overheid als wettig betaalmiddel heeft aangemerkt, maar deze wordt niet ondersteund door een fysiek goed), iets waar momenteel aan gewerkt wordt volgens Ecomi. Indien jij veel Gems hebt en hier vanaf wilt, zijn er wel opties. Buiten het platform om kun je afspraken maken met andere handelaren om jouw Gems aan het uit te keren en daar zelf fiat of een crypto valuta voor te ontvangen. Een van de opties hiervoor zou via de Telegram groep VeVe Traders Escrow zijn.

Benieuwd naar 8 andere manieren om crypto te kopen?

Hoe kun je verkopen op VeVe?

Indien het jou lukt om aan een NFT te geraken kun je deze op de marketplace verkopen. Je scrollt naar Listings, kiest jouw categorie en selecteert add listing. Hier bepaal je de prijs die jij wilt ontvangen (houdt ook rekening met de fee die naar VeVe gaat).

NFT-Insider Tip: elke NFT op VeVe heeft een hashtag met nummer. Hoe lager dit nummer, hoe meer bijzonder jouw NFT is en hoe meer je er dus ook voor kunt vragen. Je kunt andere nummers opzoeken (rond die van jou) en aan de hand daarvan een gangbare verkoopprijs bepalen.

Op VeVe verkopen a.d.h.v. biedingen

Je kunt er ook voor kiezen om handelaren te laten bieden op jouw NFT. Dit blijft een risico want je dient ook een eindtijd in te stellen. Op dat moment kan het zijn dat er een veel lager of hoger bedrag is geboden dan de gemiddelde waarde. Het is aan jou om deze gok te nemen.

Een VeVE NFT Drop, tell me more please

Er zijn regelmatig NFT Drops op VeVE, soms zelfs meerdere projecten per dag. Voor degenen die niet weten wat een NFT Drop is: dit is het moment dat er nieuwe NFT’s in een bepaalde serie vrijkomen welke jij kunt aanschaffen. Op die manier kun jij dus aan bepaalde NFT’s komen die jij te koop aan kunt bieden.

De meeste NFT Drop’s op VeVe zijn om 17:00 of 21:00 Nederlandse tijd. Blijf o.a. op de hoogte via hun Twitter account, want bovenstaande genoemde tijden kunnen zeker ook afwijken. En het is essentieel om er direct bij te zijn, VeVe is zo populair geworden dat er altijd vele malen meer ‘jagers‘ zijn dan het aantal NFT’s die uitkomen. Je dient dus direct te handelen en dan is er altijd alsnog de kans dat je misgrijpt.

VeVe NFT’s, van Common tot Secret Rare

De NFT’s die gedropt worden op VeVe komen in 5 categoriën: Common, Uncommon, Rare, Ultra Rare en Secret Rare. Jij weet vaak van tevoren niet welke categorie jouw NFT in valt, hier moet je een beetje geluk mee hebben. Want uiteindelijk geldt: hoe zeldzamer jouw NFT, hoe meer deze (over het algemeen) oplevert.

Succes!

VeVe, do’s & don’ts

Hierbij een aantal feitjes over VeVe en haar marketplace en tevens enkele tips.

NFT Drops op VeVe

  • Zorg altijd dat je op tijd bent voor een NFT Drop op VeVe want deze zijn erg populair
  • Voordat er een NFT Drop aankomt, zal VeVe de markt sluiten. Tot na de Drop zal de markt gesloten blijven. Zowel voor als na de Drop geldt er een sluiting van 30 minuten
  • Nadat jij hebt geprobeerd om een NFT te kopen op VeVe kan het even duren tot dat je deze officieel hebt gekocht. Een progress bar (rode kleur) geeft aan pending. In sommige gevallen (zeker bij drukte) kan het tot een uur duren todat jij jouw NFT binnen hebt.

Kopen en verkopen op VeVe

  • De prijzen (waarde) van NFT’s kunnen op VeVe stijgen en dalen. Dit heeft met allerlei factoren te maken en kan van moment tot moment verschillen.
  • Ben je ervan bewust dat je een fee betaalt aan VeVe voor het verkopen van jouw NFT. Trek deze fee dus af van jouw berekende winst, waar het dus kan gebeuren dat je verlies maakt indien je deze fee niet incalculeert.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...