HomeNFT AcademyWat is NFT's flippen en hoe werkt het

Wat is NFT’s flippen en hoe werkt het

Velen zijn ervan overtuigd dat NFT’s flippen momenteel de beste manier is om geld te verdienen aan NFT’s. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan en dat is precies de reden waarom we jou stap voor stap meenemen in het proces van NFT’s flippen. Wat is NFT’s flippen en hoe werkt het precies? Wij leggen het je uit.

Wat is NFT’s flippen?

Flippen (flipping in het Engels) is een algemene term voor het kopen van artikelen tegen lage prijzen en ze snel met winst te verkopen. Het bestaat al sinds mensenheugenis – van de dagen dat ruilkaarten, speelgoed en strips met winst werden verkocht. De opkomst van NFT’s het het flippen weer nieuw leven ingeblazen.

Hoe werkt NFT’s flippen precies?

Om een NFT te kunnen flippen moeten we aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. We moeten een NFT in ons bezit hebben: om echt snel geld te verdienen aan NFT’s flippen is het van belang dat je aan een NFT komt en deze op korte termijn weer verkoopt. Het zou goed kunnen dat jij al een NFT in je bezit hebt welke nu flink meer geld waard is dan wanneer jij deze in je bezit kreeg. Echter is dat niet het principe van NFT’s flippen. We willen hier dus kijken naar het minten van een NFT of een NFT kopen.
  2. Deze NFT moet (binnen korte tijd) in waarde stijgen: van de 3 stappen is dit verreweg de belangrijkste. Je moet namelijk zorgen dat je aan een NFT komt die je kunt flippen – welke dus in korte tijd (veel) in waarde stijgt. Hierbij is jouw eigen research het allerbelangrijkste. Tevens kun je een kijkje nemen in de guide die wij schreven met tips bij het kiezen van een NFT.
  3. Je dient de NFT te verkopen: zodra jij de NFT in je bezit hebt en deze is inderdaad in waarde gestegen, wil je ‘m op het juiste moment weer verkopen. Dit doe je via een van de vele NFT marketplaces, vaak dezelfde als waar jij jouw NFT hebt gekocht.

Hoe kun je geld verdienen aan NFT’s flippen?

Zoals we eerder al zagen, kun jij geld verdienen met het verkopen van een NFT op het moment deze meer waard is dan het moment dat jij deze kocht of mintte.

Verderop geven we jou een aantal tips hoe jij geld kunt verdienen met het flippen van NFT’s. Hieronder volgt eerst nog wat uitleg over verschillende manieren hoe jij een NFT kunt kopen.

Een grote serie NFT’s kopen

Er zijn tal van grote handelaren die partijen NFT’s (bijv. binnen een bepaalde serie) opkopen met de hoop dat een aantal hiervan een flinke waardestijging tegemoet gaan. Het is echter zeker niet de enige optie om aan een NFT te komen waar je geld aan kunt verdienen.

Onderhandel met de creator of verkoper

Indien jij nieuw bent in de wereld van NFT’s klinkt dit wellicht wat vreemd. Het gebeurt echter dikwijls: ga met de verkoper in gesprek en kijk of jullie samen een prijs kunnen afspreken waar jij de NFT voor kunt kopen. Indien jij ervan overtuigd bent dat jij de NFT direct of later voor winst kunt verkopen, kan het interessant zijn om zo’n deal te sluiten.

Je kunt met de verkoper in contact komen via bijvoorbeeld Discords. Via bijvoorbeeld Opensea is het ook vaak mogelijk om een bod te doen op een NFT en op deze manier te kijken of je een mooie deal kunt scoren, op weg diezelfde NFT later te flippen tegen een mooie winst.

Waar vind je nieuwe NFT projecten?

Naast het flippen van NFT’s die jij hebt aangeschaft via een van de NFT marketplaces kun jij natuurlijk ook nieuwe NFT’s minten. Net zoals Nike af en toe nieuwe sneakers uitbrengt en je die op een bepaald moment moet kopen (hoe zeldzamer de schoen, hoe meer concurrentie dus hoe lastiger het ‘aankoopproces’ is en zo werkt dat bij het minten van NFT’s ook).

Als jij ervoor kiest om nieuwe NFT projecten te willen vinden waar jij een nieuwe NFT kunt minten, verwijzen we jou graag naar ons artikel met 5 goede spots voor het minten van nieuwe NFT projecten. Hier lees je meer over NFT’s minten via Discord groepen, Instagram kanalen, Twitter, bepaalde websites (incl. tips hoe jij de zeldzaamheid van een NFT kunt achterhalen) en verschillende andere manieren.

Wat zijn de gevaren van NFT’s flippen?

  1. NFT blijkt toch niet zoveel waard te zijn: dit is een gevaar wat natuurlijk in elke investering geldt. Je hebt je onderzoek gedaan en alle lichten staan op groen: niets staat het flippen van de NFT meer in de weg. Echter blijft er ineens geen interesse meer te zijn in jouw NFT. Het bedrag wat jij voor jouw NFT kunt krijgen ligt ineens een stuk lager dan de prijs die jij hebt betaald bij het aankopen van de NFT of die jij betaalde bij het minten. Of, sterker nog, het kan zo zijn dat helemaal niemand jouw NFT meer wilt kopen.
  2. Waardevermindering ETH (onwaarschijnlijk als je snel flipt): je koopt (of mint) jouw NFT in ruil voor crypto, je betaalt immers niet met fiat (Euro of USD). Waar je voor een bepaalde NFT bijvoorbeeld 1.8 Ethereum hebt betaald, kan het zijn dat de waarde van ETH is afgenomen. Ondanks dat je dezelfde NFT voor 2.1 ETH zou kunnen verkopen, kan het zijn dat de waarde die dit vertegenwoordigt in waarde is gedaald. Echter, het flippen van NFT’s gaat meestal vrij snel en een (flinke) waardedaling van de cryptovaluta is minder waarschijnlijk.
  3. Hoge gas fees: hoge gas fees is een van de meest gehoorde nadelen van het handelen van NFT’s die op de Blockchain van Ethereum draaien. De gas fee is eigenlijk het bedrag wat jij aan het platform betaalt om te handelen, te kopen en te verkopen (het kan verschillen per platform waar jij allemaal een gas fee voor betaalt). Op sommige transacties betaal je soms wel een bedrag (omgerekend) tussen de USD $ 100,- en $200,- aan gas fees dus als de winst op jouw NFT relatief laag is kan de winst (gedeeltelijk) verdampen of – sterker nog – kun je er verlies op maken. Wees je hiervan bewust.

Hoe begin je met NFT’s flippen?

Zoals we al omschreven bij de uittleg over NFT’s flippen dien jij eerst aan een NFT te komen. Dit kan via het aanschaffen van een NFT of minten. Vervolgens volg jij de overige stappen zoals beschreven hierboven, waarbij het belangrijk is om je bewust te zijn van de risico’s die verbonden zitten aan het flippen van NFT’s.

Om jou op weg te helpen, geven we je graag een aantal tips die jij kunt gebruiken bij het flippen van jouw eerste NFT.

Onze tips & tricks als jij NFT’s wilt flippen

  1. Doe je eigen onderzoek en doe dit goed. Er zijn veel meer mensen die geld verliezen aan NFT’s dan winst maken dus weet wat je doet
  2. Houd de verschillende media bij in de zoektocht naar de nieuwste NFT’s om te minten

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...