HomeGuidesWaarom jij alles over Big Time wilt weten

Waarom jij alles over Big Time wilt weten

Big Time is een NFT Game en niet zo maar een. Het is een NFT Game met potentie, misschien wel heel veel potentie. NFT-Insider praat jou bij over dit spel, wat je ermee kunt en waarom dit heel interessant zou kunnen zijn om in de gaten te houden.

Eerst kijken we naar wat Big Time precies voor een spel is en verderop gaan we in op de potentie die deze NFT Game heeft.

Wat is Big Time voor een spel?

Big Time is een mulitplayer Role Play Game (RPG) wat toegankelijk is voor iedereen en wat het verhandelen in NFT’s mogelijk maakt. Het spel speelt zich af in de ruimte van Big Time en er zijn 5 termen uit het spel wat we graag verder uitleggen: een Time Machine, Space NFT’s, Time Keepers, Hourglasses en Forges.

Hoe werkt Big Time?

Om een beter idee te krijgen van de NFT Game Big Time kijken we naar de 5 eerder genoemde termen. Wat dit virtuele spel interessant maakt is dat je zelf jouw NFT’s in zeldzaamheid kunt laten toenemen, waardoor het ook meer waard wordt.

Wat is een Time Machine?

Een Time Machine, ook bekend als een Persoonlijk Metaverse, is de portal van een speler naar zijn eigen universum. Je kunt de Time Machine zien als een virtueel huis waar je kunt chillen met vrienden of om je NFT’s te laten zien. Elke speler krijgt een Time Machine na het bereiken van een bepaald level, in de beginfase van het spel.

Wat is een Space

Space is het virtuele land waar je Big Time in speelt en kan worden gezien als en uitbereiding op de Time Machine die je in eerste instantie hebt verdiend. De Space is een NFT en het is dus mogelijk om aan zo’n stuk virtueel land te komen. Er zijn in totaal 15 soort Space, onderverdeeld in 5 verschillende niveaus van zeldzaamheid en 3 maten van grootte.

Space in Big Time: verschillende niveaus van zeldzaamheid

In totaal gaat het qua zeldzaamheid om de volgende 5 niveaus, beginnend bij minst zeldzaam: Rare, Epic, Legendary, Mythic en Exalted. Vervolgens kun je ook kijken naar de grootte van het stuk virtuele land wat je hebt gekocht, wilt kopen of aanschouwt: Small, Medium of Large. Je ziet dat de NFT in waarde toeneemt naarmate deze zeldzamer of groter wordt.

Hoe groter de SPACE, hoe meer capaciteit het heeft om meer functies te installeren. Time Keepers en Forges stellen spelers bijvoorbeeld in staat om Tokens te verdienen terwijl ze spelen. De cosmetische kwaliteiten van de SPACE worden groter naarmate de zeldzaamheid toeneemt. Ofwel een toename in grootte ofwel een toename in zeldzaamheid ondersteunt meer Tijdwachters en Smederijen.

Hoe kun je Space verhandelen?

SPACE is een NFT, dus het is overdraagbaar en heeft een vaste voorraad. Het kan worden verhandeld op de Big Time Marktplaats of buiten het platform worden opgenomen. Er worden slechts 600.000 SPACE gecreëerd, een soort van schaarste die dikwijls voor flinke waardestijgingen kan zorgen.

Wat zijn Big Game Time Keepers?

Time Keepers (Tijdwaarnemer in het Nederlands) hebben als belangrijkste doel om de zogenaamde Hourglasses te maken of deze te hervullen. De Time Keepers kunnen worden gekocht tijdens het spel of in de marketplace.

Wat zijn Hourglasses?

Hourglasses (Zandloper in het Nederlands) zijn nodig om Big Time Tokens te verkrijgen tijdens het spel. Er is geen voorverkoop van deze tokens dus je zult ze tijdens het spel moeten verkrijgen waardoor de Hourglasses de enige manier dus zijn om aan deze BT Tokens te komen.

Wat zijn Forges?

Forges (in het Nederlands vertaald naar smederijen) zijn een manier voor spelers om hun NFT’s te upgraden om hun zeldzaamheid te verhogen. De Forges worden geïnstalleerd op SPACE NFT’s en kunnen deze NFT’s upgraden naar nieuwe niveaus. Deze verhoogde zeldzaamheid zorgt ook weer voor meer waarde.

Big Time zelf geeft aan dat het aan nog tal van upgrades en nieuwe mogelijkheden aan het werken is dus het plafond qua mogelijkheden is bij deze NFT Game nog lang niet bereikt.

Heeft Big Time veel potentie?

Big Time zou zomaar eens heel groot kunnen gaan worden. De online community van Big Time is hard aan het groeien en er zijn erg veel mensen mee bezig. Iets waar wij verder zelf altijd erg blij van worden, is van het team wat achter een bepaald project zit. En dat is bij Big Time erg veelbelovend.

CEO Ari Meilich is tevens founder van Decentraland en vele andere team-members hebben ervaring bij Fortnite, World of Warcraft, EA, Zynga, Gears of War, League of Legends en nog vele andere wereldberoemde spellen. Met de kennis zit het wel goed dus, zo lijkt het.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...