HomeNieuwsVirtueel vuurwerk voor het goede doel, ook als NFT

Virtueel vuurwerk voor het goede doel, ook als NFT

Sinds dit weekend kun jij virtueel vuurwerk kopen en over een aantal dagen wordt dit zelfs ook te koop aangeboden als NFT. En – naast het dit natuurlijk de veiligste manier is om je Oud en Nieuw te vieren – help je ook mee aan een Goed Doel. De volledige opbrengst zal namelijk worden gedoneerd aan de Sheltersuit Foundation.

Virtueel vuurwerk, hoe dan?

Ja, je leest het goed, vuurwerk afsteken en bekijken via je mobiele telefoon. Later vertellen we je meer over hoe dit in z’n werk gaat. Dit initiatief wordt gepresenteerd door Feelgood Vuurwerk en zij bieden jou dé manier om het jaar met een goed gevoel af te sluiten.

Vuurwerk als Augmented Reality

Via je telefoon kun je het vuurwerk zien en afsteken in de vorm van AR, Augmented Reality. Dit is een technologie die realiteit verbindt met virtuele objecten en hiervoor heb je alleen je mobiele telefoon nodig en de AR-app. Wel zo makkelijk dus.

Hoe bestel jij virtueel vuurwerk?

  1. Je kunt jouw bestelling plaatsen via de website van Feelgood Vuurwerk
  2. Bestel voor jezelf of doe dit cadeau
  3. Je ontvangt jouw bestelling via de email
  4. Je kunt je bestelling al wel inzien, maar voor het afsteken van jouw virtuele vuurwerk moet je nog even wachten
  5. Op vrijdagochtend 31 december wordt jouw pakket geactiveerd
  6. Je kunt vervolgens, onbeperkt, het vuurwerk ‘afsteken’
  7. Met de aankoop van het virtuele vuurwerk steun je dus ook direct de Sheltersuit Foundation

Virtueel vuurwerk als NFT

Vanaf 10 uur in de ochtend op 31 december 2021 kun jij meebieden op de eerst veiling van vuurwerk-NFT’s. Meer information vind je op de website van Feelgood Vuurwerk.

Speciaal voor dit project zijn er een aantal exclusieve Artworks ontwikkelt welke aangeboden zullen worden in de vorm van een NFT. Heb jij jouw eerste NFT al gekocht of wil je gewoon een hele vette NFT in je bezig hebben. Dit is wellicht een mooie kans voor je, al helemaal als je bedenkt dat dit natuurlijk elk jaar relevant zal zijn tijdens deze tijd van het jaar.

Veilig en voor het goede doel

Zeker in deze tijden is het natuurlijk extra belangrijk dat je wat leuks hebt om naar uit te kijken. Deze nieuwe en leuke manier van vuurwerk afsteken is ook nog eens erg veilig. En als klap op de vuurpijl (leuke woordspeling vonden we zelf) steun je ook nog eens het goede doel, de Sheltersuit Foundation.

Aan dit initiatief van Feelgood Vuurwerk zijn al tal van bekende Nederlanders verbonden, waaronder bijvoorbeeld Ron Simpson. Op bijv. LinkedIn gebruikt hij z’n hele netwerk om aandacht te vragen voor de foundation en dus het kopen van virtueel vuurwerk. Ook over de uit te komen NFT’s zal hij ongetwijfeld berichten.

Over de Sheltersuit Foundation

Sheltersuits is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zeggen zelf: ”Wij geloven dat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient. Daarom ontwerpen en produceren we multifunctionele producten die direct onderdak bieden aan mensen die dakloos zijn. Dit is geen vervanging voor het vinden van een huis, maar een aanvulling op wanneer je geen andere keuze hebt.

Na het verlies van de vader van een vriend aan onderkoeling, omdat hij gedwongen werd buiten een opvangtehuis te slapen, besloot Bas Timmer van de Sheltersuit Foundation dat er iets moest gebeuren. Op dat moment was Bas na het volgen van de modeacademie begonnen met zijn eigen kledinglijn voor buitenshuis, in koud weer. Maar het voelde niet goed voor hem om modieuze kleding tegen een hoge prijs te verkopen, terwijl veel mensen zich niet eens warme en beschermende kleding konden veroorloven om gewoon te overleven. Niemand verdient het vreselijke lot van het doodvriezen omdat ze zich geen fatsoenlijke beschermende kleding kunnen veroorloven.

Wil jij meer weten over deze geweldige organisatie en hen ondersteunen in hun missies? Je kunt altijd op de website van de Sheltersuit Foundation kijken.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...