HomeVideosTips bij het kiezen van een NFT

Tips bij het kiezen van een NFT

Graag delen we met jou een van onze favoriete influencers op het gebied van NFT’s en alles wat daarmee te maken heeft. Hij deelt met ons een aantal tips en strategieën die jij kunt gebruiken bij het maken van jouw NFT-keuzes.

Voordat jij echt gaan handelen in NFT’s is het belangrijk dat jij goed weet wat NFT is en wat je ermee kunt doen. Wellicht is het voor jou handig om een goed idee te hebben van de verschillende manieren hoe je geld kunt verdienen aan het handelen in NFT’s en uiteraard hebben we ook een uitleg over NFT marketplaces, inclusief een lijst met 10 populaire marketplaces van dit moment.

Pro tip: vermijd de midden-range

Wil jij een NFT kopen die onderdeel is van een collectie is het belangrijk dat jij de goede keuze maakt bij het kiezen van de juiste NFT. Wij hebben vaak gezien het – op de lange termijn – het meeste zal lonen om binnen een collectie juist de goedkoopste NFT te kopen of de meest zeldzame (over het algemeen ook de duurste).

Indien jij een NFT koopt die in het midden segment valt, duurt het vaak (een stuk) lang(er) voordat de floor price een bepaald niveau heeft behaald zodat jij jouw NFT met winst kunt doorverkopen. Indien jij de NFT wilt flippen heb je de grootste kans om dat te doen met de NFT die (ruim) onder de floor price wordt aangeboden. Wil jij liever een NFT die zeldzaam is en (op de lange termijn) veel kan opleveren, doe je er waarschijnlijk goed aan om juist de duurste te kopen.

Echter – en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen – is het essentieel om ook je eigen research te doen. Weet wat je koopt en gebruik nooit geld wat je potentieel niet kunt missen.

NFT’s kopen onder de floor price

Als je goed zoekt zul je regelmatig een situatie tegenkomen waar er bijv. 3-4 NFT’s flink lager worden aangeboden dan de NFT’s daarboven. Stel je voor:

  • De 4 goedkoopste NFT’s in een bepaalde serie gaan voor 0.81 – 0.91 ETH
  • De 5-15 NFT’s die daarna komen, vallen in de price range 1.1 – 1.45 ETH

Hier zie je dat de floor price na de verkoop van de 4 goedkoopste NFT’s flink omhoog springt, waar het dus zomaar zou kunnen dat jij jouw NFT vrij snel kunt verkopen tegen een hogere prijs (flippen).

Tips en strategieën bij het kiezen van de juiste NFT

Giancarlo is een van de influencers die wij het meeste volgen en hij heeft een aantal tips bij het kiezen van de juiste NFT.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...