HomeNieuwsRevolutionair: eerste Dogecoin NFT gelanceerd

Revolutionair: eerste Dogecoin NFT gelanceerd

Dogecoin heeft wellicht wel een revolutie ontketend binnen de wereld van de NFT. Het is een ontwikkelaar gelukt om een een non-fungible token te lanceren op de Blockchain van Dogecoin. Nu klinkt dat niet eens zo heel erg raar maar toch is hier iets opvallends aan.

Eerste NFT op Dogecoin netwerk

Wat zo opvallend is aan deze transactie zijn de extreem lage gas fees. Veel gebruikers klagen momenteel nog over de hoge ‘fixed costs’ voor het minten van NFT’s op bijv. de Blockchain van Ethereum. De gebruiker in kwestie (zie tweet hieronder) is het gelukt om dit zo goed als gratis te doen. Dit kan echt een doorbraak worden binnen de wereld van de NFT’s.

Dogecoin NFT

De persoon die verantwoordelijk is voor het maken van de eerste NFT op Dogecoin staat op Twitter bekend als inevitable360. Deze persoon heeft zelfs de details openbaar gemaakt. Voor jou de kans dus om hier van te leren.

Wat direct opvalt zijn inderdaad de zeer lage kosten van het minten. De prijs die de gebruiker betaalde was slechts 0.1 Doge. Een hele Dogecoin heeft momenteel zo’n waarde van USD 0.002, wat neerkomt op praktisch gratis. Bij het minten van NFT’s op de reguliere manier kom je dikwijls uit op bedragen tussen de 100 en 200 USD. Wat een verschil, iets wat we terecht revolutionair kunnen noemen.

Door het bouwen van de eerste NFT op het Dogecoin netwerk heeft de ontwerper behoorlijk wat aandacht van de Dogecoin gemeenschap en zelfs de oprichter van de meme-coin gekregen. 

Dogecoin: van grap tot NFT’s

Oorspronkelijk werd Dogecoin ontwikkeld als grap. De coin met het honden thema was helemaal niet bedoeld om tot zeer waardevolle cryptovaluta uit te groeien. Echter hebben verschillende influencers, met Elon Musk als bekendste voorbeeld, de coin vrij groot gemaakt. Tot de verbazing van de oprichter van Dogecoin viel het project erg goed in de smaak en speelt Doge dus op steeds meer vlakken mee.

Naast Doge heeft Elon Musk zeker ook z’n woordje klaar (op Twitter voornamelijk) over NFT’s

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...