HomeNFT AcademyNFT voor Beginners

NFT voor Beginners

Ben jij helemaal nieuw in de wereld van NFT’s en weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een speciale guide gemaakt voor Beginners in NFT, waar we jou precies verwijzen naar alles wat jij moet weten over Non-Fungible Tokens.

Wij gaan ervan uit dat jij een absolute beginner bent binnen de hele NFT-space dus beginnen wij graag bij de basis. Wat is een NFT. In dit artikel zullen we verschillende hyperlinks gebruiken, waar jij op kunt klikken voor nog veel meer informatie over dat bepaalde onderwerp.

Alles wat een beginner moet weten over NFT

Voordat we kijken naar wat jij allemaal kunt met NFT’s, willen we eerst uitlichten wat een NFT precies is. Een term die in 2021 al veel in het nieuws kwam en dit jaar al helemaal booming is, waar niet iedereen precies weet wat het inhoudt. Laten we deze guide met alles rondom NFT’s voor beginners dan ook direct aftrappen.

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token wat geregistreerd staat op de Blockchain. De NFT (de token) komt veel voor als zijnde afbeelding, stukje muziek, digitale kunst of zelfs domeinnaam. De mogelijkheden zijn eindeloos én blijven flink groeien. Wat een NFT zo speciaal maakt (of: kan maken) is het schaarste-effect. Omdat alles op de Blockchain geregistreerd staat (benieuw naar: Alles over Blockchain?) is elke NFT 100% uniek want van elke NFT is er maar 1 – die dus ook maar 1 eigenaar kan hebben (dit is niet altijd zo, want de duurste NFT van 2021 is gekocht door een collectief aan kopers/investeerders).

Waar jij nog een beginner bent in de wereld van NFT’s hopen we dat het nu al iets duidelijker wordt. Voor een volledige uitleg over wat NFT’s zijn, kun je kijken naar ons artikel: Wat is NFT?

Handelen in NFT’s

NFT-handelaren verdienen geld aan het kopen en verkopen van NFT’s en dat kan op verschillende manieren. Eerst leggen we je uit hoe dit überhaupt in z’n werk gaat want er zijn zoveel verschillende manieren om aan een NFT te komen, dat veel beginners vaak door de bomen het bos niet meer zien.

Om een NFT te kopen, heb je crypto nodig. Wil jij gemakkelijk crypto kopen via iDeal of SOFORT? Kijk dan direct op Bitvavo, waar je de eerste € 1.000,- gratis kunt verhandelen.

NFT’s worden verhandeld via speciale NFT Marketplaces, wat je kunt zien als platformen waar vraag en aanbod samenkomen. Momenteel is de populairse NFT Marketplace die van Opensea. Op deze marketplaces gebruik jij crypto om de NFT’s te kopen, waar je je goed dient te realiseren dat het kopen van een NFT ook een gas fee met zich meebrengt (kosten voor het registreren van de transacties, wat soms kan oplopen tot enkele honderden Euro’s – in het slechtste geval). Dit is iets wat vooral beginners in NFT vaak vergeten en dat kan je duur komen te staan.

Wellicht vind jij het ook leuk om ons artikel te lezen waar we beschrijven hoe het kopen van een eerste NFT in z’n werk gaat. Dit praktijk voorbeeld geeft jou al zoveel meer kennis dan de gemiddelde beginner in NFT’s.

Naast het kopen van NFT’s kun je natuurlijk ook NFT’s verkopen. Indien jij een NFT hebt gekocht en deze snel met winst wilt/kunt verkopen, doe je aan NFT’s flippen, iets wat erg populair is maar zeker ook risico’s met zich meebrengt.

Welke NFT moet je kopen?

Dit is een vraag die iedereen wel wilt weten, of je nu al veel ervaring hebt binnen NFT of nog een beginner bent. Wij geven hier ook geen antwoord op want het blijft essentieel dat jij je eigen onderzoek blijft doen. Graag voorzien we jou wel van een aantal tips waar je op moet letten.

Zo hebben we een artikel met 5 spots waar je nieuwe NFT projecten kunt achterhalen en tevens wijzen we je graag op het volgende. NFT is een gigantische hype en het eigenaarschap heeft veel losgemaakt bij de mensen. Dit heeft voor extra hype gezorgd, waardoor relatief nietszeggende projecten ineens erg veel waard bleken. Momenteel kijkt men echter wel iets vaker dan het plaatje en de hype en gaat het steeds meer om de utility van een NFT of een project. Precies daarom schreven wij een heel artikel over Utilities binnen NFT, iets wat jou goed op weg kan helpen bij het begrijpen van dit fenomeen, evenals waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een NFT.

Zelf een NFT maken of minten

Het is ook mogelijk om zelf een NFT te maken of een NFT te minten. Als jij zelf een NFT wilt maken, kan dat zeker. Je kunt een enkele NFT maken, waar je ook kunt gaan voor het uitbrengen van een NFT Collectie. Het is aan jou wat jou een betere keuze lijkt, hoeveel tijd en geld je hebt wat je erin kunt investeren en wat voor marketing-mogelijkheden je tot je beschikking hebt.

NFT voor beginners

Het is ook aan te raden om eens te kijken in onze begrippenlijst voor NFT’s, waar jij de meest voorkomende termen binnen de wereld van Non-Fungible Tokens tegenkomt.

Tevens vinden wij het belangrijk dat jij eens kijkt in ons artikel met de meest voorkomende scams binnen NFT’s want zeker voor beginners binnen NFT’s zijn er zeker een aantal zaken waar je je echt bewust van zou moeten zijn.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...