HomeNFT AcademyHoe kun je geld verdienen aan NFT?

Hoe kun je geld verdienen aan NFT?

De vraag of je geld kunt verdienen aan NFT is heel erg makkelijk te beantwoorden. Dat is namelijk een volmondige Ja. Aan de duizenden NFT’s die momenteel verhandeld worden, worden miljoenen Dollars (USD is de meest gebruikte currency om de waarde van een NFT in geld uit te drukken. Je betaalt in veel gevallen echter in Ethereum) verdiend.

Er zijn verschillende manieren hoe je aan NFT’s geld kunt verdienen, waar het ook goed is om op te merken dat het een risico blijft om in NFT’s te handelen. Want op plekken waar individuen en bedrijven winst maken, zijn er natuurlijk ook altijd mensen die verlies maken. Enfin, laten we wat beter gaan kijken naar hoe je geld kunt verdienen aan NFT’s. Allereerst behandelen we waar je nou precies aan kunt verdienen bij het handelen in NFT’s en daarna zoomen we in op de verschillende manieren hoe je geld kunt verdienen aan NFT.

Waar kun je geld aan verdienen bij het handelen in NFT?

Een NFT, een Non-Fungible Token (we publiceerden eerder een uitgebreid artikel over wat NFT’s nou eigenlijk zijn) is een stukje code wat geregistreerd staat in de Blockchain. Omdat dit stukje code uniek is, is het automatisch schaars. Het is niet zo dat alles wat schaars is per definitie veel geld waard is. Er zijn tal van NFT’s die uniek zijn, maar die eigenlijk niemand hoeft te hebben, waardoor de NFT ook niet veel (of soms zelfs helemaal niets) waard is.

Bij het handelen in NFT’s kun je dus verdienen op basis van een waardestijging. Schaf jij een bepaalde NFT aan voor 0.1 ETH (Ethereum) en verkoop je die voor 0.7 ETH, dan is dat een winst van 0.6 ETH, wat neerkomt op enkele honderden of zelfs een paar duizend Euro (afhankelijk van hoeveel ETH op dat moment waard is). Hierbij is het wel belangrijk om de transactiekosten die bij de verkoop komen kijken (dit heet een gas fee) in gedachten te houden. In sommige gevallen kunnen die vrij hoog zijn, waarbij dit soms zelfs de winst te niet doet indien dit een paar tientjes zou zijn.

Hoe kun je NFT kopen?

Ben jij alvast benieuwd hoe je NFT kunt kopen en hoe je voor NFT’s betaald? Check dan direct ons artikel met alles over hoe je NFT’s kunt kopen, waar je het kunt kopen en een paar tips hoe je de juiste NFT kunt uitkiezen.

Het handelen in NFT’s kan jou dus geld opleveren. Laten we direct dan ook kijken naar verschillende manieren waarop jij geld kunt verdienen aan het handelen in NFT.

Wat is een goed moment om jouw NFT te verkopen?

Een trend die we regelmatig zien heeft te maken met de waarde van crypto. Op het moment dat de waarde van bijvoorbeeld Ethereum of Solana stijgt, is het niet ongebruikelijk dat verkopers (zeer) lage bedragen accepteren voor hun NFT. Zij rekenen uiteraard ook uit dat de crypto die ze zullen ontvangen op termijn weer meer waard is en tevens zijn ze zich ervan bewust dat ze minder crypto (ETH/SOL) kunnen krijgen hoe langer ze wachten, omdat de waarde daarvan dan ook hoger is.

Echter blijven wij vermelden dat het belangrijk is om je eigen research te doen. Bovenstaande is iets wat vaker is voorgekomen maar dit is uiteraard geen garantie.

Op welke manieren kun je geld verdienen aan NFT?

NFT’s zijn constant in ontwikkeling. Nadat het ooit begon als NFT 1.0, zijn NFT 2.0 en zelfs NFT 3.0 ook al werkelijkheid. Deze ontwikkelingen brengen nieuwe manieren met zich mee om geld te verdienen aan NFT. Voor nu duiken we graag in de 4 meest voorkomende manieren hoe je geld kunt verdienen aan het handelen in Non-Fungible Tokens.

NFT’s Flippen

Het flippen van NFT’s is de meest gebruikelijke manier om geld te verdienen aan het handelen. Het concept is eigenlijk heel simpel: je schaft een NFT aan en verkoop deze op een later moment door voor een (veel) hoger bedrag. Dit klinkt heel simpel, maar dat is het echt niet. 

NFT’s flippen, wat is dat eigenlijk? Flippen komt eigenlijk neer op het aan- en verkopen van een NFT, in veel gevallen binnen een relatief kort tijdsbestek (dit kan enkele uren zijn of een paar dagen). Omdat jij bepaalde informatie of kennis hebt weet je dat een bepaalde NFT op korte termijn in waarde kan stijgen, waar jij ‘m dus aankoopt en later verkoopt voor een (veel) hoger bedrag. Dit is wat wordt bedoeld met het flippen van NFT’s.

Bij het flippen is het van uiterst belang dat jij de juiste NFT aanschaft. Wij krijgen vaak de vraag: wat is dan de beste NFT om te kopen en dat begrijpen we maar al te goed. Niet voor niets zijn er tal van NFT-experts die urenlang onderzoek doen, de marketplaces en andere websites afstruinen, op zoek naar die ene veelbelovende NFT. 

Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens in onze guide met alles over NFT’s flippen.

NFT’s Minten

In plaats van een NFT aan te schaffen van een andere gebruiker/handelaar/producer, kun je er ook voor kiezen om NFT’s te minten. Wist je trouwens dat je ook heel gemakkelijk zelf een NFT kunt maken en deze kunt verhandelen? Via marketplaces zoals Opensea kom je tal van projecten tegen die vaak via een eigen website een aantal NFT’s aanbieden die je kunt minten. Op deze manier kun je dus aan een NFT komen op een manier die vaak goedkoper is dan wanneer je een NFT koopt. Zodra jij dus de NFT in bezit hebt, kun je deze gaan verhandelen via een van de marketplaces. Dit gaat eigenlijk net zoals het proces wat hierboven beschreven wordt.  

NFT’s Vasthouden

Het is natuurlijk de transactie die jou uiteindelijk een beloning oplevert voor jouw NFT (in de vorm van ETH of een andere crypto, wat je daarna kunt overzetten naar Euro’s of USD). Om dus geld te krijgen voor het stukje code wat jij in je bezit hebt, zul je deze ooit moeten verhandelen. Indien je je echter niet bezig wilt houden met wanneer je precies moet verkopen (op een zo hoog mogeljke waarde) of je hebt een NFT die misschien in waarde (uitgedrukt in ETH) niet stijgt, kun je alsnog verdienen aan jouw NFT.

Waar de waarde van de NFT gelijk kan blijven, kan het natuurlijk wel zo dat de waarde van ETH stijgt. Stel dat jij een bepaalde afbeelding hebt gekocht voor 0.2 ETH (waarde op dat moment 800 USD, want ETH was toen 4.000 USD waard). Deze zelfde afbeelding (de NFT) verkoop je op een later moment voor 0.2 ETH, waar het dus lijkt dat je geen geld hebt verdiend (sterker nog, vanwege alle gas fees zul je waarschijnlijk zelfs geld verloren hebben). Echter, indien de waarde van ETH is gestegen van 4.000 USD naar 8.000 USD per eenheid, zal je zien dat jouw NFT een waarde vertegenwoordigd van 1.600 USD (nog steeds 0.2 ETH, wat nu dus in USD veel meer waard is). Zo zie je maar dat het vasthouden van jouw NFT je ook geld kan opleveren.

Een NFT Ownership Fee

Bepaalde produceren stellen een ownership fee in op hun NFT’s. Het kan dus zijn dat zij een bepaalde NFT voor een laag bedrag verkopen, maar daar vervolgens wel een ownership fee op instellen. Dit betekent dat zij bij elke volgende sale een bepaald percentage krijgen (bijv. 5%). Indien een NFT (bijv. een afbeelding) op termijn dus heel veel waard gaat worden, zal de producer op de lange termijn kunnen verdienen aan de NFT, die dus al lang niet meer fysiek in zijn of haar handen is (het stukje code).

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...