HomeGuidesEen NFT op het Solana Netwerk aanschaffen

Een NFT op het Solana Netwerk aanschaffen

02 februari 2022 was de dag dat de NFT Collectie van Dronies live ging en dus kon worden gemint. Deze NFT draait op de Blockchain van Solana en dat proces is dus anders dan de NFT’s die op Ethereum draaien, zoals die van NFT Gurus (zie artikel: het kopen van m’n eerste NFT). Er wordt een andere virtuele wallet gebruikt en tevens was er een periode dat de WL kon minten en een periode van public mint.

Hoe mint je een NFT op het Solana Netwerk?

  1. Schaf SOL aan
  2. Zorg dat je een externe wallet hebt
  3. Zet de SOL over naar je wallet
  4. Connect je wallet met de mint-pagina
  5. Zorg dat je op tijd bent
  6. Een voorbeeld incl. afbeeldingen

De mintprijs voor een Dronie was 3 SOL (3.25 voor public mint), met een mintprijs van 0.15 SOL. Benieuwd wat nu de waarde is? Check Dronies op Magiceden. Wil jij ook wel eens een NFT flippen? Houd dan het Twitter Account van NFT-Insider in de gaten.

1. Schaf SOL aan

Om een NFT die draait op het Solana netwerk te kunnen kopen of minten, heb je uiteraard Solana nodig. Hun valuta (SOL) kun je kopen via een cryptoexchange. Wij schreven een lijstje met 8 goede plekken om crypto aan te schaffen.

2. Zorg voor een externe wallet

Zodra jij SOL hebt gekocht via een externe exchange, dien je dit nog in je externe wallet te zetten. De meest bekende wallet is Phantom, waar Slope en Solflare ook mogelijk zijn.

Phantom is een Chrome-extensie (naast andere browsers) en kun je heel gemakkelijk downloaden en gebruiken.

Belangrijk: zorg dat je je wachtwoord en veiligheidszin op een juiste manier opslaat. Raak dit nooit kwijt, maar deel het ook met niemand.

Hieronder een filmpje hoe je met Phantom om kunt gaan

3. Zet de SOL over op je wallet

Heb jij crypto gekocht? Dan is het tijd om deze SOL over te zetten naar je (bijv.) Phantom Wallet. Dit is heel simpel en kan gewoon via (bijna) elke exchange. We zeggen ‘bijna’ omdat bijvoorbeeld Bitvavo momenteel (feb. 2022) alleen het kopen en verkopen van SOL aanbiedt en niet het storten (overmaken) naar een externe wallet.

4. Connect je wallet met de mint-pagina

Is jouw wallet gevuld? Dan wordt het tijd om deze te connecten met de juiste mint pagina. Ook hier is het super belangrijk dat je op de juiste pagina komt. Wellicht denk je nu: hoe moeilijk kan dat zijn. Wij kunnen je echter uit ervaring vertellen dat er altijd tientallen personen zijn die een website hebben nagebouwd en proberen jou (via bijv. een bericht via Discord) op een neppe website je wallet te laten connecten, zodat zij die vervolgens leeg kunnen trekken.

5. Wees op tijd om de NFT te kopen

Sommige mints gaat heel snel. Wees dus op tijd. In het geval van Dronies waren in de 8 uur waarin de WL kon minten al zo’n 8.600 van de 10.000 Dronies gemint. Voor de public sale waren er dus nog ‘maar’ 1.400 over, welke binnen 5 minuten weg waren.

6. NFT minten op Solana: een voorbeeld

Op 02 februari 2022 ging de mint van Dronies los en het was ons niet gelukt om op de Whitelist te komen. Wij waren aangewezen op de Public Mint waar wij dus met anderen zouden moeten strijden om een beperkt aantal Dronies die nog over waren. Deze NFT op het Solana netwerk dient dus met SOL aangeschaft te worden, waar wij de Phantom wallet voor gebruikten.

image 3
https://mint.droniesnft.com/ – 2 minuten voordat public mint live give

Om precies 15:00 uur hebben wij de pagina ververst, waar automatisch onze wallet opent. Snel vullen we ons wachtwoord in.

image 4
https://mint.droniesnft.com/ – precies om 15:00 uur

Er wordt ons gevraagd of we de transactie willen accepteren, wat we doen d.m.v. het klikken op ‘Approve’. In het voorbeeld hieronder (dit is de moderator van Dronies, bij wie de gaf fee erg laag ligt) keken we live mee met de creators van het project.

image 5
Screenshot van YouTube live: Dronies Public Mint Live Stream!

Om de hype rondom deze mint nog wat extra leven in te blazen was een deel van het Dronies team Live op YouTube om te praten over de mint en hier commentaar op te geven. De 5 minuten die de public mint duurde (slechts) was voor hen dan ook heel erg spannend en opwindend.

image 7

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...