HomeNFT Academy8x de beste plek om crypto te kopen in 2022

8x de beste plek om crypto te kopen in 2022

Om NFT’s te kopen heb je cryptovaluta nodig en graag vertellen wij jou over een aantal plekken waar je het beste crypto kunt kopen. Op Opensea gebruik je voornamelijk Ethereum (ETH) en ook tal van andere crypto valuta worden gebruikt om te handelen in NFT’s. Zodra jij dan eindelijk crypto in je bezit hebt, is het tijd om een NFT te kopen. Is dit alles voor jou nog helemaal nieuw? Wellicht is het dan interessant om ons artikel te lezen met alles over de aankoop van je eerste NFT.

We weten inmiddels wat NFT is en wat Non Fungible Token betekent. Laten we ook eens inzoomen op het begrip crypto. Wat betekent dit precies, iets wat natuurlijk essentieel is om te weten en te begrijpen op het moment je ook echt crypto wilt kopen. Crypto komt uiteraard ook voor op onze uitgebreide NFT Begrippenlijst.

Wat is crypto?

Crypto is hetzelfde als cryptovaluta – ook wel cryptocurrencies genoemd. Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele munteenheden die worden ondersteund door cryptografische systemen. Zij maken veilige online betalingen mogelijk zonder tussenkomst van derden, wat het proces gedecentraliseerd maakt. “Crypto” verwijst naar de verschillende versleutelingsalgoritmen en cryptografische technieken die deze inzendingen beveiligen, zoals elliptische curveversleuteling, publiek-private sleutelparen en hashingfuncties. Ben je er nog?

Cryptocurrencies kunnen worden gemined of gekocht van cryptocurrency exchanges (de plekken waar we later in dit artikel op ingaan). Niet alle e-commercesites staan aankopen met cryptocurrencies toe. In feite worden cryptocurrencies, zelfs populaire zoals Bitcoin, nauwelijks gebruikt voor retailtransacties. De snel stijgende waarde van cryptocurrencies heeft ze echter populair gemaakt als handelsinstrumenten. In beperkte mate worden ze ook gebruikt voor grensoverschrijdende overschrijvingen.

De meeste bekende crypto is Bitcoin. Op steeds meer plekken wordt dit echter geaccepteerd als betaalmiddel en het land El Salvador is hier een van de voorlopers in internationaal gezien.

Hoe koop je NFT met crypto?

Hoe gebruik je crypto om NFT te kopen? Nadat het jou is gelukt om crypto te kopen kun je dit overplaatsen naar een digitale wallet. Een veelgebruikte virtuele wallet waar jij je gekochte Crypto in kunt plaatsen is MetaMask. Zodra jij crypto (bijv. ETH) in je MetaMask hebt zitten, kun je deze virtuele wallet vervolgens koppelen met een marketplace (bijv. Opensea). De marketplace herkent de wallet en het feit dat je hier ‘geld’ in hebt zitten, waardoor jij NFT kunt kopen met je crypto.

Hieronder een korte uitleg (in het Engels) over hoe jij ETH in je MetaMask kunt storten. Heb jij nog geen crypto gekocht? Doe dit dan makkelijk via iDeal of SOFORT.

Waar koop je crypto het beste?

Laten we eens inzoomen op waar je het beste crypto kunt kopen. Echter kijken we eerst graag naar hoe je crypto kunt kopen, want er zijn namelijk verschillende manieren.

Hoe koop je cryptovaluta?

Er zijn verschillende manieren om crypto te kopen. Eigenlijk maken we onderscheid tussen 3 manieren:

Crypto kopen via iDeal, SOFORT of bank transfer

Er zijn een flink aantal platformen die jouw betaling accepteren via een bank transfer. Indien het platform buiten de EU is gevestigd, kan het goed zijn dat jij een SWIFT code nodig hebt om de bank transfer zo uit te voeren.

Het platform Bitvavo accepteert overigens ook betalingen via iDeal en SOFORT, wat voor Nederlanders en Belgen daarom erg handig is.

Crypto kopen via een credit card

Half januari werd bekend dat het platform Coinbase betalingen met een MasterCard accepteert, wat voor velen ook zeker een mooie uitkomst biedt. Crypto kopen aan de hand van een credit card kan dus ook.

Crypto kopen via Paypal

PayPal is een betaalmiddel dat voor sommigen de normaalste zaak van de wereld is, voor anderen onbekend. Er zijn verschillende platformen die dit betaalmiddel accepteren.

De beste plekken om cryptovaluta te kopen

Hieronder een lijst met 8 plekken om cryptovaluta te kopen. Graag benadrukken dat dit zeker niet de enige 8 plekken zijn om jouw crypto aan te schaffen.

1. Bitvavo

Op Bitvavo koop je crypto simpel en eenvoudig met een betaling via bijv. iDeal of SOFORT. Dit Nederlandstalige platform biedt jou de kans om de meest bekende crypto’s aan te schaffen.

  • SEPA-overschrijvingen: gratis
  • Transactiekosten: 0.25% of goedkoper

2. Coinbase

Coinbase is een exchange die al jarenlang erg bekend en populair is. Aan het gebruik hiervan zitten een aantal voor- en nadelen.

Het platform is erg gemakkelijk in de omgang en je zult je er dan ook snel thuisvoelen bij het kopen van crypto. Het aanbod is ook breed, waardoor jij er bijna altijd de cryptovaluta zult vinden die je zoekt. Het platform is tevens veilig om te gebruiken. Echter is het niet goedkoop om te gebruiken, behalve als je gebruik maakt van Coinbase Pro.

3. Binance

Binance is een van de bekendste namen op dit lijstje. Ze staan bekend om de relatief lage fees voor het gebruik, evenals de snelle handelingssnelheid van het platform. Tevens kun je hier bijna alle bestaande cryptovaluta kopen. Het gebruik van de app is echter iets waar men nog niet tevreden over is en we verwachten dan ook snel een update.

4. Crypto.com

Crypto.com is gevestigd in Hong Kong en is momenteel een van de grootste crypto platformen – zeker ook een van de snelstgroeiende. Ze bieden bijna 100 verschillende crypto valuta aan. Crypto is wel een platform wat, op het moment van schrijven, alleen nog maar via een app beschikbaar is – voor velen een uitkomst maar niet voor iedereen ideaal.

Crypto.com biedt jou ook rente op je crypto-spaargeld, iets wat niet elk platform doet. Tevens is het mogelijk om een betaalkaart te krijgen die is gekoppeld aan jouw account. Het succes van de app heeft ook een keerzijde want meerdere gebruikers laten nogal eens mindere geluiden horen over de customer support. Ook over de opbouw van de kosten van het platform zijn wel eens vraagtekens.

5. Gemini

Gemini is een naam die ook steeds vaker opduikt voor het kopen van crypto. Veel gebruikers zijn overwegend positief over het platform aangezien het veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ze bieden meer dan 40 verschillende cryptovaluta te koop aan (en dat blijft groeien) en het is erg beginner-friendly. Tevens biedt het platform een learning-hub, waar jij tips & kennis kunt vergaren wat je kunt gebruiken bij het kopen en verkopen van crypto. Gemini staat weer niet bekend als goodkoopste platform voor het kopen van crypto.

6. eToro

eToro kun je een beetje zien als de snelle jongens binnen de wereld van het kopen van crypto. Zij richten zich voor een groot deel op de app en het makkelijk instappen met lage fees. Tevens geven ze je inzicht in de portfolio’s van andere traders, zodat jij daar je inspiratie en kennis uit kunt halen. eToro is echter niet het plaform wat het meeste crypto te koop aanbiedt, er zijn andere platformen waar je naartoe zou moeten gaan indien je een aantal minder bekende crypto valuta aan wilt schaffen.

7. Kraken

Kraken gaat al vrij lang mee en die ervaring kun je merken. Al jarenlang is veiligheid binnen het handelen topprioriteit van Kraken. Het platform biedt een flinke range aan verschillende cryptovaluta welke je kunt kopen. Op het moment van schrijven is de 2-factor authenticatie echter nog niet helemaal geslaagd, iets waar ongetwijfeld hard aan gewerkt wordt.

8. Uphold

Uphold is dé plek waar je moet zijn indien je veel verschillende crypto wilt kopen. Het platform is toegankelijk op zowel desktop als mobiel, wat het voor de gebruiker ook een stuk makkelijker maakt. De pricing structure van het platform is ook erg duidelijk en transparant. Echter, zoals gebruikers laten weten in de reviews, is het platform net wat lastiger om te gebruiken dan andere opties in deze lijst. Dus indien jij nieuw bent met het kopen van crypto is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...