HomeGuides8 gratis NFT tools voor het vinden van jouw volgende project

8 gratis NFT tools voor het vinden van jouw volgende project

De NFT markt blijft maar groeien wat er ook voor zorgt dat er steeds meer nieuwe projecten bijkomen. Hoe weet jij nou in welk project, nieuw of reeds bestaande, je zou moeten investeren. Wij zetten 8 handige NFT tools voor je op een rijtje, welke ook nog eens helemaal gratis zijn.

1. Rarity Sniffer: vind jouw volgende NFT

Via de gratis NFT tool van Rarity Sniffer (wij hebben deze naam ook niet bedacht) achterhaal jij de zeldzaamheid van een NFT. Het gebeurt constant dat mensen een te lage prijs inschatten voor hun NFT binnen een bepaalde collectie omdat ze niet op de hoogte zijn van de rarity.

Deze gratis tool kan jou zelfs helpen voordat een NFT Project revealed is, wat steeds vaker voorkomt (dat je een NFT mint waar je dan nog een x aantal dagen dient te wachten voordat je deze kunt zien – dat heet de reveal). De NFT kun je dan zien op Opensea, zonder de eigenschappen. Bijv. via de eerder genoemde tool heb jij de mogelijkheid om dus NFT’s te vinden die goedkoop worden aangeboden, terwijl ze in werkelijkheid dus duurder zouden moeten zijn vanwege de (hoge) zeldzaamheid.

2. ICY.tools: zie wat er gebeurt in de wallet van andere investeerders

Je koopt een NFT via een virtuele wallet, zoals MetaMask. Waar jij een virtuele wallet hebt, heeft iedere NFT-investeerder die. Er is een gratis NFT tool die jou inzicht kan geven in de activiteit van andere virtuele wallets. Via ICY.tools heb jij de optie om inzicht te krijgen in het gedrag van (bijvoorbeeld) long-term online gamers, iets wat jouw veel tips en info kan geven.

3. Sunspot: Notificatie zodra NFT té goedkoop wordt aangeboden

Via de briljante gratis tool Sunspot kun jij voor een bepaalde NFT collectie een prijs instellen, waar je een alert krijgt zodra een NFT te koop wordt aangeboden voor een bedrag wat onder die prijs ligt. Hierbij kun je dus gebruik maken van het feit dat mensen soms van een NFT af willen (snel) of niet goed weten wat een goede prijs is om voor hun NFT te vragen.

Sunspot helpt jou dus deze ‘buitenkansjes’ in te zien, iets waar jij goed gebruik van zou kunnen maken. Het gaat zelfs zo ver dat je ook kunt selecteren op bepaalde eigenschappen, zodat je bijv. er alleen voor zorgt dat je alle NFT’s met eigenschappen XYZ (welke zeldzaam kunnen zijn) te zien krijgt onder prijs X. Handig toch?

4. Flips.Finance: Houd de Floor Price in de gaten

De gratis NFT tool Flips.Finance geeft jou inzicht in de top-collecties, evenals de geschiedenis qua floor prices. Hieruit kun je vervolgens waardevolle conclusies trekken. Tevens krijg je inzicht in het aantal NFT’s welke te koop worden aangeboden, evenals het aantal holders.

5. NFT Scoring: check upcoming drops

Ben jij benieuwd welke projecten er op korte termijn uit gaan komen en wil je daar ook wel eens wat meer over weten? NFT Scoring is een gratis NFT tool die jou inzicht geeft in de Social Media Metrics, wat neerkomt op gegevens over het aantal volgers op social media, evenals de interactie. Hier is het wel goed om je te realiseren dat het natuurlijk kan dat volgers gekocht zijn.

De NFT tool NFT Scoring laat je tevens zogenaamde Whales tracken. Whales zijn personen of groepen die grote aantallen NFT’s (automatisch) opkopen, zodat zij heel veel macht hebben binnen een bepaalde collectie.

6. Dune Analytics: inzicht in NFT’s op het Ethereum netwerk

Ook Dune Analytics is een gratis NFT tool en deze geeft jou inzicht in de markt-gegevens. Het is goed om je te realiseren dat Dune zich alleen richt op het Ethereum netwerk. Je kunt hier bijv. inzien hoe een bepaalde NFT zich gedraagt over een langere periode (terugkijkend) qua prijs en populariteit.

7. Cryptoslam: inzicht in meerdere netwerken

In de gratis NFT tool Cryptoslam kun je inzicht vergaren in meerdere NFT Collecties aangezien dit onderzoek doet naar verschillende netwerken. Je zult dus zien welke projecten of collecties populair zijn. Deze tool kan je goed gebruiken om trends waar te nemen en ook kun je projecten ontdekken (of netwerken) waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt. Het is echter wel zo dat Cryptoslam niet alle netwerken (nog) heeft.

8. Whatsminting: Welke mints komen eraan?

Zoals de naam eigenlijk al verklapt is deze gratis NFT tool gebouwd om jou te laten achterhalen welke NFT projecten uit gaan komen en waar jij eventueel kunt minten. Whatsminting.live verschaft jou inzichten in upcoming mints, gas fees, mint-prices.

Wat deze tool speciaal maakt is dat ze meestal heel erg up to date zijn. Je kunt op die manier zelfs zien dat een bepaalde mint bezig is, waar jij eventueel nog actie op kunt ondernemen. Uiteraard is het erg belangrijk dat je niet blind instapt op een bepaald project maar altijd je eigen onderzoek doet (DYOR).

Bovenstaande lijstje is tot stand gekomen door onderzoek, met een van de voornaamste bronnen Giancarlo Buys Tokens

Stay in the Loop

Ontvang de wekelijkse e-mail van NFT Insiders die het lezen over NFT echt leuk maakt. Schrijf je in om op de hoogte te blijven!

Nieuwste artikelen

You might also like...